Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Tρούφα: Ένα χρυσωρυχείο για υπομονετικούς επενδυτές

Είναι μοντέρνα. Είναι χρυσοφόρα. Ίσως είναι και γοητευτική. Αλλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή, όχι για να… ενδώσει, αλλά για να αποδώσει. Η καλλιέργεια της τρούφας δείχνει το μέλλον της αγροτικής καλλιέργειας, ακόμα και σε εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι να ασχολούνται με τρακτέρ, με τρύγους, με ελιές και άλλες κοπιαστικές εργασίες.
Η τρούφα, ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται στο υπέδαφος, μπορεί να φτάσει σε εμπορική αξία περισσότερα από χίλια ευρώ ανά κιλό, γεγονός που μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κανείς στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου από την τιμή που προσφέρεται ένα «γκουρμέ» πιάτο με λίγη τρούφα.
Η περίφημη τρούφα αναπτύσσεται συμβιώνοντας με τις ρίζες ανώτερων φυτών όπως είναι η χνουδωτή και πλατύφυλλη δρυς, η αριά, η φλαμουριά, η φουντουκιά, η λεύκη, ο κέδρος κ.ά.
Συνέχεια στο fpress.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου