Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αδειοδότηση των Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων Εκτροφής Γουνοφόρων

Αποτελεί μια από τις περισσότερο κερδοφόρες αλλά και αμφιλεγόμενες κτηνοτροφικές πλέον και επίσημα δραστηριότητες λόγω, της οικολογικής διάστασης του θέματος μιας και κάθε χρόνο θανατώνονται εκατομμύρια ζώα όπως μιγκ για την κατασκευή γούνινων παλτών και άλλων ενδυμάτων όπως καπέλα, γιακάδες γάντια κτλ.
Οι υπέρμαχοι αυτής της δραστηριότητας τονίζουν την υποκρισία της αντίδρασης μιας και τα ζώα αυτά δεν είναι τα μοναδικά αφού καθημερινά θανατώνονται εκατομμύρια άλλα ζώα για τη διατροφή μας. Μάλιστα τονίζουν τις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης και θανάτωσης των γουνοφόρων ζώων που θα ζήλευαν πολλές μονάδες άλλου είδους ζώντων ζώων όπως στάβλοι και σφαγεία.
Το θέμα κατά καιρούς παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις κυρίως στη Δυτική Μακεδονία που κατά καιρούς "Οικολόγοι" όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι συνήθως ανώνυμοι συντάκτες επιστολών, ανταγωνιστές όπως υποστηρίζουν κάποιοι κύκλοι εκτροφείων κάνουν νυχτερινές δράσεις απελευθέρωσης γουνοφόρων ζώων με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι όμορες περιοχές από απελευθερωμένα άγρια ζώα.
Τα γουνοφόρα αυτά ζώα (βλ. φωτογραφία αλεπούδες ) αυτά σε σύντομο χρονικό φυσικά χάνουν τη ζωή τους αφού δεν γνωρίζουν πως να επιβιώνουν σε συνθήκες ελευθερίας.
Όπως και να χει το θέμα είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται σε μια παράγραφο, πάντως οι αναπτυξιακές προεκτάσεις είναι κυρίως αυτές που τονίζονται από τους υπέρμαχους της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, κάτι που επιβεβαιώνεται και με αριθμούς αφού εν μέσω κρίσης οι εκτροφείς της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των προϊόντων εξαγωγικού χαρακτήρα σε χώρες με υψηλή οικονομία όπως η Ρωσία, καταφέρνουν να απολαμβάνουν υψηλά εισοδήματα ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή τομέα.
Το σημερινό ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο εντάσσει, ως όφειλε το κράτος από καιρό την εκτροφή των γουνοφόρων στην κτηνοτροφία και όχι στην μεταποίηση, δίνει μια σειρά από κίνητρα ώστε να ασχοληθεί κάποιος με την εκτροφή.

Αλλά ας δούμε αναλυτικά τις δράσεις:

- Άμεση έκδοση προεγκρίσεως ώστε να ενταχθεί το έργο κατασκευής μονάδας στον Αναπτυξιακό
- Ταχύτερες διαδικασίες έκδοσης άδειας λειτουργίας
- Ευνοϊκότερο περιβάλλον για τον επενδυτή που πλέον θεωρείται και επισήμως αυτό που είναι δηλαδή κτηνοτρόφος με ότι συνεπάγεται επιχειρηματικά και φορολογικά.
Πηγή:agroepidotiseis.blogspot.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου