Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΕΚαρδίτσας:Οι πρώτες συμβάσεις για καλλιέργεια αγριαγκινάρας ξεκίνησαν.

Η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) άρχισε να υπογράφει συμβάσεις με αγρότες - καλλιεργητές αγριαγκινάρας. Μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής αξιολόγησης και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών το εγχείρημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Η πρώτη σύμβαση για καλλιέργεια αγριαγκινάρας υπογράφτηκε την Παρασκευή.
Το εργοστάσιο θα καίει βιομάζα που θα παράγεται από αγριαγκινάρα και ηλίανθο, καθώς επίσης και από υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών (π.χ. βαμβακιού) ή ξύλου της περιοχής σε μορφή πέλετς. Oι πρώτοι υπολογισμοί δείχνουν ότι για την κάλυψη των αναγκών του εργοστασίου θα απαιτηθούν 5.000 στρέμματα.
Να σημειωθεί ότι στην υπογραφή συμβάσεων προηγούνται τα μέλη της ΕΣΕΚ. Στη συνέχεια θα υπογραφούν συμβάσεις με μη μέλη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει συγκεντρωθεί η απαιτούμενη έκταση. Στόχος της ΕΣΕΚ είναι να καλλιεργηθούν φέτος 1.000 στρέμματα. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κανδύλα, μεταξύ άλλων ενεργειών, έχει προγραμματιστεί και Γενική Συνέλευση, στις 9 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του επιμελητηρίου Καρδίτσας, για την ενημέρωση των μελών για την πορεία του εγχειρήματος και την έναρξη της τελικής καμπάνιας εγγραφών και αγοράς μερίδων. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές μπορούν να ενημερωθούν στα γραφεία της ΑΝΚΑ. ΑΕ.
Επισυνάπτεται το ιδιωτικό συμφωνητικό.
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook !
www.agrofasma.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου