Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκαίνια για το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.Στόχος του Κέντρου είναι η ανάδειξη και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών από νέα κυρίως άτομα που επιζητούν να αναπτύξουν μια βιώσιμη καριέρα στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν την εφαρμογή σύγχρονων, αποτελεσματικών και καλών πρακτικών που είναι φιλικά προσκείμενες στο περιβάλλον και οι οποίες αξιοποιούν τις τοπικές πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας μπορούν να απευθύνονται νέοι και νέες απ’ όλη την Ελλάδα, λυκειακής ή ανώτερης εκπαίδευσης ασχέτως πρότερης επαγγελματικής εμπειρίας.
Το πρόγραμμα, πέραν της επαγγελματικής-πρακτικής κατάρτισης παρέχει και δράσεις συμβουλευτικής που καταλήγουν σε επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης.
Το Κέντρο θα συνδράμει επιλεγμένες επιχειρηματικές προτάσεις φέροντας τους υποψηφίους επιχειρηματίες σ’ επαφή με πηγές χρηματοδότησης.

Προσωπικό και υποδομές

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας απασχολεί εξειδικευμένο διοικητικό, τεχνικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της ΑΓΣ και Perrotis College και συνεργάζεται με επιλεγμένους ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες.
Για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος, το Κέντρο αξιοποιεί τις άρτιες λειτουργικά υποδομές του Ιδρύματος που είναι το εκπαιδευτικό αγρόκτημα, οι σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια παραγωγής, ελέγχου ποιότητας και εμπορίας προϊόντων.
Λειτουργεί ασύγχρονη πλατφόρμα για την εξ’ αποστάσεως μάθηση και επιδεικτικός αγροτουριστικός ξενώνας. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα διαμονής και σίτισης στα σύγχρονα οικοτροφεία του Ιδρύματος.

Συνεργασίες

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας συνεργάζεται με εταιρείες, οργανισμούς και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ σε θέματα εφαρμοσμένης έρευνας και εμπλουτισμού των επαγγελματικών προγραμμάτων σπουδών.

Τρόπος λειτουργίας του προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 15 εβδομάδες. Στον πρώτο κύκλο, οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν επιλεγμένα μαθήματα θεωρητικής και πρακτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης διάρκειας 168 ωρών. Το περιεχόμενο των μαθημάτων αφορά στη δημιουργία μιας βιώσιμης οικογενειακής εκμετάλλευσης.
Στο δεύτερο κύκλο, προσφέρονται υπηρεσίες συμβουλευτικής στους εκπαιδευόμενους με ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές ιδέες και δεξιότητες.
Η διάρκεια του συγκεκριμένου κύκλου προσαρμόζεται στις ανάγκες του υποψήφιου επιχειρηματία.
Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας επιχορηγεί επιλεκτικά τις σπουδές ή/και τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια.

Η εκδήλωση των εγκαινίων

Τα εγκαίνια του Κέντρου θα πραγματοποιηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του Perrotis College.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της νέας πρωτοβουλίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες από νέους επιχειρηματίες που διαπρέπουν στον αγροδιατροφικό τομέα και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.
Ο στόχος του νέου κέντρου είναι η ανάδειξη και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών από νέα κυρίως άτομα ώστε να αναπτύξουν μία βιώσιμη καριέρα στον τομέα της παραγωγής, της μεταποίησης και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας μπορούν να απευθύνονται νέοι και νέες απ’ όλη την Ελλάδα, λυκειακής ή ανώτερης εκπαίδευσης χωρίς να είναι απαραίτητη η πρότερη επαγγελματική εμπειρία. Το πρόγραμμα, πέραν της επαγγελματικής-πρακτικής εκπαίδευσης παρέχει επίσης δράσεις συμβουλευτικής που καταλήγουν σε επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Χορηγός επικοινωνίας κατά τα εγκαίνια του κέντρου είναι η εφημερίδα Agrenda και το AgroNews. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, τη διαδικασία εγγραφής και την παρουσία των ενδιαφερόμενων στην ημερίδα στο τηλέφωνο: 2310/492860.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας

18:30 Προσέλευση
19:00 Χαιρετισμοί Επισήμων
19:10 Γενική Παρουσίαση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας
Δρ. Πάνος Κανέλλης, Πρόεδρος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή & Perrotis College
19:15 Πρόγραμμα Σπουδών: Θεωρία και Πρακτικές Εφαρμογές
Δρ. Ευάγγελος Βέργος, Διευθυντής Ερευνας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Αμερικανική Γεωργική Σχολή & Perrotis College
19:25 Υπηρεσίες Συμβουλευτικής
Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Σπουδών, Perrotis College
19:30 Ευκαιρίες Χρηματοδότησης
κ. Φάνης Μουστακάτος, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος
19:35 Συζήτηση
19:50 Παραδείγματα πετυχημένων νέων επιχειρηματιών:
• κα Αγγελίνα Κυριακοπούλου, πιστοποιημένη προβατοτρόφος
• κ. Πάγκαλος Καζάκης, Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη
20:05 Τοποθετήσεις
20:30 Κοκτέϊλ
Πηγή:agronews.gr
Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook εδώ!
www.agrofasma.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου