Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

12η Οικολογική γιορτή Καρδίτσας 20-23 Σεπτεμβρίου

Στους Δήμους Σοφάδων και Παλαμά θα «φιλοξενηθούν» οι επόμενες πρόδρομες εκδηλώσεις της 12ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,το Δήμο Καρδίτσας, τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, το Γεωπονικό Σύλλογο, το Σύλλογο Φίλων Φυσικής Διαβίωσης και Υγιεινής Διατροφής, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου,
το Σύλλογο Δασολόγων, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΕΛΓΟ Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Καρδίτσας (πρ. ΚΕΓΕ), το Europe Direct Καρδίτσας και την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε..
Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη είναι η σειρά των Σοφάδων να υποδεχτούν τη μεγάλη αυτή Γιορτή της Οικολογίας, αφού στόχος των διοργανωτών είναι να ενεργοποιήσουν και να κινητοποιήσουν και άλλους Δήμους του Νομού σε σχέση με όλη αυτή την προσπάθεια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.00μμ., στην κεντρική πλατεία, και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :
Ομιλία με θέμα τη Βιολογική γεωργία
Προβολή ταινίας για το περιβάλλον
Έκθεση φωτογραφίας
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση και στον Δήμο Παλαμά. Το «ραντεβού» έχει προγραμματιστεί για την ίδια ώρα, στις 7.00μμ, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Η επίσημη «αυλαία» της 12ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα «ανοίξει» στις 20 Σεπτέμβρη και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως και τις 23 του ίδιου μήνα.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην καθιερωμένη Εκθεσιακή Αγορά βιολογικών προϊόντων, χειροτεχνίας και υλικού οικολογικών δραστηριοτήτων, που θα λάβει χώρα στο άλσος του Παυσιλύπου, και έτσι θα μπορέσουν να ενημερωθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς για την αξία των βιολογικών προϊόντων.
Το χαρακτηριστικό, εξάλλου, της Εκθεσιακής Αγοράς είναι ότι και σε αυτή, όπως πάντα συμμετέχουν μόνο παραγωγοί των οποίων τα προϊόντα τους είναι πιστοποιημένα από οργανισμούς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων.
Δεν θα λείψουν και άλλες δράσεις, όπως η ημερίδα που θα γίνει στην αίθουσα της ΤΕΔΚ την Παρασκευή το πρωί 21 Σεπτέμβρη καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις, με μια σειρά από άλλες δράσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
Στο μεταξύ, τα 50 περίπτερα που διαθέτει η Οικολογική Γιορτή συμπληρώθηκαν, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή δέχεται νέους εκθέτες σε πάγκους με ομπρέλα.
Για επικοινωνία: e-mail: info@oikologikigiorti.gr www.oikologikigiorti.gr τηλ.: 6972851289, 2441021000, 6976017907
Πηγή:karditsalive.net
Κάντε LIKE στην σελίδα μας, για να ενημερώνεστε για όλες τις αναρτήσεις μας Agrofasma Facebook Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου