Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

6η Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα 22-24 Σεπτεμβρίου

Η 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα. Στη φετινή γιορτή στόχος είναι η ενημέρωση για τις επιπτώσεις από τυχόν ανάδειξη των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής.Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα, του κινδύνου της μόλυνσης και της μη αναστρέψιμης
βλάβης του φυσικού περιβάλλοντος λόγω των σχεδίων της εξόρυξης των λιγνιτικών κοιτασμάτων, πραγματοποιείται φέτος η 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα. Με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του γεωργοκτηνοτροφικού χαρακτήρα της περιοχής και της περαιτέρω στήριξης και ανάπτυξης της παραγωγής και προώθησης τόσο της φέτας όσο και των υπολοίπων προϊόντων της Ελασσόνας ο Δήμος Ελασσόνας διοργανώνει και την φετινή Γιορτή Φέτας παρά την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας.
Βασικός άξονας της φετινής Γιορτής Φέτας θα είναι η ενημέρωση όλων, κατοίκων και επισκεπτών, για την επικινδυνότητα των σχεδίων αξιοποίησης του λιγνίτη Δομενίκου, τόσο για την περιοχή της Ελασσόνας, όσο και για την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, καθώς η μόλυνση δεν συγκρατείται σε όρια Δήμων και Νομών. Είναι το ίδιο απειλητική για την υγεία των κατοίκων και του Νομού Λάρισας και ακόμα του Νομού Τρικάλων.
Η λιτή (από την άποψη του προϋπολογισμού) Γιορτή Φέτας θα αναδείξει για άλλη μια φορά την υπεροχή του προϊόντος, γνωστού στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό, της μοναδικής για την ποιότητα και τη γεύση της ΦΕΤΑΣ Ελασσόνας.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαία αυτή της συναυλίας των γνωστών καλλιτεχνών Γεράσιμου Ανδρεάτου και Μελίνας Ασλανίδου.
Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ
Πηγή:larissanet.gr
Δείτε τη σελίδα μας στο Facebook εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου