Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Φ.Ε.Τ. Αναστολή λειτουργίας και δέσμευση προϊόντων τομάτας

Ανεστάλη, μετά από παρέμβαση του ΕΦΕΤ, η λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων- ντομάτας, «Νόστος Επενδυτική Α.Ε.», που εδρεύει στο 8ο χλμ. Σερρών-Θεσσαλονίκης.Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την επιθεώρηση της επιχείρησης από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί υπό απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, χωρίς να πληροί καμία από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλούς παραγωγής τροφίμων.
Οι επιθεωρητές προχώρησαν, μάλιστα, στη δέσμευση διαφόρων ειδών προϊόντων με βάση τη ντομάτα, συνολικού βάρους 339.559,26 κιλών, για τα οποία ζητήθηκε η διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων ως προς την καταλληλότητά τους, πριν την απελευθέρωσή τους στην αγορά. Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα κινηθεί η διαδικασία των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, σε δήλωσή του, επισήμανε πως ο Φορέας αποδεικνύει, καθημερινά, ότι αποτελεί θεματοφύλακα της διατροφικής αλυσίδας των καταναλωτών, προσθέτοντας πως «θέλω να πιστεύω ότι ο φορέας θα συνεχίσει αδιάκοπα το έργο του».
Πηγή:kathimerini.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου