Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα ενίσχυσης σε επιχειρήσεις της Αττικής

Με ποσά έως 7.000 ευρώ μπορούν να χρηματοδοτηθεί μια σειρά επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος digi-mobile.Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική, όπως είναι τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, τα εστιατόρια, εταιρείες ταξί και λεωφορείων, εταιρείες που πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ψηφιακή αναβάθμισή τους και να χρηματοδοτηθούν με ποσό έως 7.000 ευρώ στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile. Και κυρίως να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλη πελατειακή βάση.
Οπως ανακοινώθηκε από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», η υποβολή των προτάσεων από τους ενδιαφερομένους ξεκινά την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 14:00.
Η δράση digi-mobile αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 30,15 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 6 εκ. ευρώ θα διοχετευθούν στην Περιφέρεια Αττικής, και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc). Και γι' αυτό χρηματοδοτούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό την προμήθεια, απόκτηση και ουσιαστική αξιοποίηση mobile εφαρμογών, ώστε να τις εντάξουν παραγωγικά στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα μέσα από το πρόγραμμα για την ψηφιακή τους αναβάθμιση, οι επιχειρήσεις, για παράδειγμα, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, σε ένα διευρυμένο κοινό τουριστών που επιλέγουν να κλείσουν τις διακοπές τους ή τις εκδρομές τους μέσω των smartphones και των μικρών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τη δυνατότητα να αναπτύξουν εφαρμογές για online πωλήσεις μέσω κινητών και υπολογιστών-ταμπλέτες έχουν εστιατόρια, σουβλατζίδικα, ταξιδιωτικά γραφεία κ.ά.
Και ακριβώς σε αυτή την αγορά των καταναλωτών στοχεύει το πρόγραμμα «digi-mobile. Δηλαδή στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να «χτίσουν» τη νέας γενιάς πελατεία, που κάνει χρήση των smart phones (έξυπνων κινητών) και των tablet pc (ηλεκτρονικοί υπολογιστές - «ταμπλέτες»).
Τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να χρηματοδοτηθούν για εφαρμογές στη διάθεση τουριστικών υπηρεσιών και οργάνωσης ταξιδίων μέσω smartphones και την πληρωμή και κράτηση θέσεων.
Οι επιχειρήσεις ενοικίασης ΙΧ και μοτοσικλετών μπορούν να χρηματοδοτηθούν για υπηρεσίες επιλογής και ηλεκτρονικών κρατήσεων και πληρωμών.
Οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα, fast food, εθνικές κουζίνες, καφετέριες) μπορούν να χρηματοδοτηθούν για να αναπτύξουν εφαρμογές για παραγγελίες μέσω κινητού για πελάτες τους.
Τα συνεργεία αυτοκινήτων, όπως και οι επιχειρήσεις που πωλούν ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές και άλλες βιομηχανικές συσκευές αναλαμβάνοντας και το σέρβις, μπορούν να χρηματοδοτηθούν για να προσφέρουν ψηφιακές υπηρεσίες στους πελάτες τους.
Οι εταιρείες ραδιοταξί ή τουριστικών λεωφορείων έχουν επίσης δυνατότητα να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, σε ό,τι αφορά κρατήσεις θέσεων, αλλά και για την παρακολούθηση και διαχείριση του στόλου των οχημάτων τους. Να ξέρουν, για παράδειγμα, οι εταιρείες ραδιοταξί πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή οι οδηγοί?μέλη τους.
Ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.
Ειδικότερα για τους ενδιαφερόμενους που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Αττικής και θα υποβάλουν πρόταση χρηματοδότησης, επισημαίνονται τα εξής:
Α) Τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων που συμπληρώνονται στην ηλεκτρονική αίτηση αναφέρονται στο οικονομικό έτος 2012 (χρήση 01.01.2011-31.12.2011) σύμφωνα και με τον Οδηγό Υποβολής της δράσης (ενότητα 8.3, σσ. 21-22).
Β) Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/86 πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο της Επιχείρησης και σφραγισμένες με τη σφραγίδα της Επιχείρησης, πρωτότυπες και επικυρωμένες για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια δημόσια αρχή. Η ημερομηνία υπογραφής των Υπεύθυνων Δηλώσεων δεν δύναται να είναι προγενέστερη των τριών (3) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής πρότασης.
H συμπλήρωση των επενδυτικών σχεδίων υλοποιείται πλήρως ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικές φόρμες που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της δράσης, στη διεύθυνση http://digi-mobileportal.digitalaid.gr, ενώ στον ίδιο ηλεκτρονικό τόπο, καθώς και στον ηλεκτρονικό τόπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» http://www.digitalplan.gov.gr βρίσκονται αναλυτικές πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό καθώς και οι οδηγοί της δράσης.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Οσοι υποβάλουν πρόταση για χρηματοδότηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1 Οι εφαρμογές θα πρέπει είτε να απευθύνονται είτε στους καταναλωτές (να είναι τύπου B2C - Επιχείρηση προς Καταναλωτή) είτε να απευθύνονται σε επιχειρήσεις (τύπου B2B, Β2Ε κ.λπ. ? δηλαδή Επιχείρηση προς Επιχείρηση ή ενδοεπιχειρησιακές).
2 Οι εφαρμογές θα πρέπει απαραιτήτως να υλοποιηθούν σε μια τουλάχιστον πλατφόρμα εφαρμογών έξυπνων συσκευών (τουλάχιστον μία μεταξύ των Nokia Symbian, Google Android, Apple iOS, RIM BlackBerry OS, Microsoft Windows Phone/ Mobile, Windows 7 tablet για υπολογιστές ταμπλέτες, Palm/HP's WebOS, Samsung Bada, Nokia Maemo & MeeGo).
3 Στην περίπτωση εφαρμογών Επιχείρηση προς Καταναλωτή, θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στα αντίστοιχα «app stores» κάθε πλατφόρμας εφαρμογών ώστε να είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό. Μάλιστα, ο προμηθευτής της επιχείρησης είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της διαδικασίας ελέγχου του κάθε «app store» και να υλοποιήσει όλες τις λειτουργίες που θα καταστήσουν την εφαρμογή αποδεκτή. Η αποδοχή της εφαρμογής από το εκάστοτε «app store» πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τη λήξη της δράσης, καθώς αποτελεί σημείο ελέγχου και πιστοποίησης της υλοποίησης του κάθε έργου.
Το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού ανά έργο διαμορφώνεται από την επιχείρηση και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του κύκλου εργασιών της τελευταίας χρήσης της επιχείρησης. Η μέγιστη ενίσχυση αφορά στο 70% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου και δεν μπορεί να υπερβεί τα 7.000 ευρώ για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση υλοποιήσει ή αξιοποιήσει native mobile ή web mobile εφαρμογές ή τα 1.400 ευρώ για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση υλοποιήσει web mobile portal. Το υπόλοιπο 30% του έργου καλύπτεται με ιδιωτική συμμετοχή της επιχείρησης.

Πού θα απευθυνθώ

Η δράση υλοποιείται από την εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ». Αναλυτικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.digitalaid.gr, καθώς και στα www.digitalplan.gov.gr και www.mindev.gov.gr. Επίσης πληροφορίες παρέχονται και τηλεφωνικά στο 8005000115
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου