Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κλέβουν καπνό από τα χωράφια

Έναν... ιδιαίτερο τρόπο για να αποκτήσουν τσιγάρα χρησιμοποιούν κλέφτες στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στόχος των οποίων έχουν γίνει τα καπνοχώραφα τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά του Νομού.
Σύμφωνα με το ThrakiToday.com οι δράστες "χτυπούν" τις βραδινές ώρες, με εξορμήσεις σε περιοχές του Νομού που καλλιεργούνται καπνά. Εκεί, αφού εντοπίσουν τα ξηραντήρια, μέσα στα οποία οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής τοποθετούν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα τον καπνό που μαζεύουν από τα χωράφια τους, τα “ξαφρίζουν”! Παίρνουν μεγάλες ποσότητες καπνού, τον οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να φτιάξουν… τσιγάρα.
Η ραγδαία αύξηση της τιμής πώλησης τόσο του καπνού όσο και των τυποποιημένων τσιγάρων οδηγεί πολλούς επιτήδειους σε αυτή την μέθοδο ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα “κλοπιμαία” διοχετεύονται εκ νέου από τους δράστες στην αγορά, οι οποίοι πουλούν σε ανυποψίαστους τον καπνό που έχουν κλέψει.
Όπως είναι φυσικό η αύξηση των κρουσμάτων κλοπών σε ξηραντήρια έχει προκαλέσει αναστάτωση σε τοπικούς παραγωγούς οι οποίοι βλέπουν τον κόπο τους να κάνει φτερά..
www.agrofasma.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου