Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κρόκος Κοζάνης:Συμφωνία εξαγωγής στις Η.Π.Α

Σε συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες μπαχαρικών των ΗΠΑ, τη McCormick, για τη διάθεση σημαντικής ποσότητας κρόκου προχώρησε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Νίκο Πατσιούρα, σε πρώτη φάση η συμφωνία αφορά την αγορά 600 κιλών κρόκου, του προϊόντος που καλλιεργείται στη χώρα μας αποκλειστικά στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, ενώ ανάλογα και με την παραγωγή θα εξαρτηθεί και η ποσότητα την οποία θα αγοράζει κάθε χρόνο η αμερικανική αυτή εταιρία μπαχαρικών.
Στόχος του συνεταιρισμού, όπως ανέφερε ο κ. Πατσιούρας, είναι η προσέλκυση και άλλων καλλιεργητών, καθώς δεν επαρκούν πλέον οι ποσότητες που παράγονται, λόγω και της μεγάλης ζήτησης του προϊόντος, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς.
Πηγή:paseges.gr
 

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Καλαμαριά 15 Οκτωβρίου

Αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 6-8μμ στην Πλαζ Αρετσούς,μια πρωτοβουλία της κίνησης πολιτών Καλαμαριάς από το Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς

Αλεύρι με 0,55 Ε από το συναιτερισμό Κιλκίς (Για όλες τις χρήσεις - συσκευασία 10 κιλών)
Πατάτες με 0,45 Ε (Κίτρινη, Αρχαγγέλου - συσκευασία 10 κιλών)
Φακές - Ρεβύθια με 1,5 Ε (συσκευασία 4 κιλών)
Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές τις παρακάτω ημέρες
Δευτέρα - Πέμπτη: 19:00 - 21:00
Πέμπτη - Σάββατο: 11:00 - 13:00
Στα τηλέφωνα: 6947705491 & 2310 - 402851 και στο email: agropankalamarias@gmail.com

Γιορτή Τσικουδιάς 2012 στο Δήμο Χαϊδαρίου 6 - 7 Οκτωβρίου

Η Εστία Κρητών και ο Δήμος Χαϊδαρίου σας προσκαλούν στις διήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή Τσικουδιάς 2012 που διοργανώνουν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Παλατάκι.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε δυο όμορφες κρητικές βραδιές με άφθονη τσικουδιά και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς κρητικούς καλλιτέχνες.
Είσοδος ελεύθερη.

Η γύρη και τα ωφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό

Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας.Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη, γνωστή ως βιταμίνη R (60 mg/ 100 gr. γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες.

Η γύρη περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες, τόσο του άρρενος όσο και του θήλεος. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.
Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση.
Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι’ αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις:
-αδυναμίας και γενικής εξασθένησης του οργανισμού
-απώλειας βάρους
-εντερικών ανωμαλιών
-ψύχωσης και νευρασθενειών
-απώλειας μνήμης
-κακού μεταβολισμού
Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).
Η γύρη βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα
Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών.
Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης
Η γύρη δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σεξουαλική κατάσταση.
Η γύρη περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά τον μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.
Οι υγιέστεροι και μακροβιότεροι άνθρωποι του κόσμου, οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων, του Καυκάσου και των βουνών Βικαμπόμπα στο Εκουαδόρ, χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
Πόση γύρη πρέπει να τρώμε τη μέρα;
35 γρ. γύρης (μια κουταλιά της σούπας) την ημέρα καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η γύρη μπορεί να καταναλωθεί αυτούσια ή διαλυμένη σε γάλα ή χυμό πορτοκάλι.
Η κατανάλωση γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μια κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μια περίπου βδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μια κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση γύρης θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με την αντίδραση κάθε ατόμου ξεχωριστά.
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook !

Βασικές αρχές για το μάζεμα των μανιταριών

Όλοι έχουμε ακούσει για δηλητηριάσεις που οφείλονται σε κατανάλωση μανιταριών και από άγνοια πια τα φοβόμαστε. Πράγματι μεταξύ των 4.000-5.000 ειδών μυκοχλωρίδας που υπάρχουν σ'όλη την Eυρώπη και την Eλλάδα, μόνο γύρω στα 300 είδη μυκήτων είναι φαγώσιμοι.

Βασικές αρχές για το μάζεμα των μανιταριών:

• Να έχουμε πάντα μαζί μας μια βέργα και μερικές χάρτινες σακούλες όταν πάμε για μάζεμα καθώς και ένα μπαστούνι για να καθαρίζουμε τα πόδια των μανιταριών από τα φύλλα ή το χώμα. Είναι σημαντικό να έχουμε μια πλήρη οπτική επαφή για τη σαφή αναγνώριση του μανιταριού.
• Όταν στη βάση του ποδιού υπάρχει μια βολβοειδής όψη, αυτό ισούται με μεγάλο κίνδυνο.
• Τα θανατηφόρα της οικογένειας των αμανιτών φυτρώνουν πολύ εύκολα κοντά στα καλά μανιτάρια, γι’αυτό χρειαζόμαστε τις χάρτινες σακούλες για να τοποθετήσουμε ξεχωριστά τα γνωστά μας μανιτάρια, ξεχωριστά τα αμφίβολα και ξεχωριστά τα άγνωστα ώστε να τα πάμε για "εξακρίβωση" στο φαρμακοποιό της περιοχής, ο οποίος συνήθως τα έχει μελετήσει.
• Ποτέ δεν βάζουμε τα μανιτάρια που μαζεύουμε σε πλαστικές σακούλες γιατί σαπίζουνε με πολύ γρήγορο ρυθμό όταν δεν αναπνέουν.
• Eπίσης δεν πιάνουμε ποτέ με το χέρι γυμνό ένα άγνωστο είδος γιατί εάν περιέχει δηλητήριο θα δηλητηριάσουμε τα καλά που θα βρούμε στην συνέχεια και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βάλουμε το χέρι στο στόμα από συνήθεια, πράγμα που από μόνο του μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.
• Πέρα από τα φαγώσιμα υπάρχουν και τα φαρμακευτικά, που προκαλούν παρενέργειες όταν τα τρώμε. Mερικά δεν τρώγονται ωμά και άλλα είναι γνωστά για τις ναρκωτικές ουσίες τους. Παραδείγματα τέτοιων μανιταριών είναι το χαρακτηριστικό μανιτάρι που έχει έντονο κόκκινο, η καφετί καπέλο με άσπρες βούλες, (amanita pantherina, amanita muscaria), ο αμανίτις μυγοκτόνος, ο οποίος είναι παραισθησιογόνο και ναρκωτικό είδος γνωστό και ως "τρελομανίταρο". Χρησιμοποιείτο στη λαϊκή ιατρική τής Aνατολικής Θράκης ως φάρμακο κατά της θέρμης, του παροξυσμού και της ζούρας (καχεξίας). Πρέπει να τονίσουμε ότι μερικά μανιτάρια της οικογένειας coprinus εάν συνδυαστούν με οινοπνευματώδη γίνονται δύσπεπτα.΄Eτσι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποτοξίνωση των αλκοολικών, προκαλώντας τους, εμετούς και πονόκοιλο μετά την κατανάλωση αλκοόλης.
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook !

Λαχανικά - Φρούτα:Πληροφορίες αποθήκευσης

Η σωστή αποθήκευση διατηρεί τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα και μπορείτε να τα απολαύσετε όποτε θέλετε εσείς.Διαβάστε τις πληροφορίες για την σωστή αποθήκευση φρούτων και λαχανικών.

Αβοκάντο: Οι καρποί του αβοκάντο μαλακώνουν γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου γι’αυτό πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. Μετά την έξοδό τους από αυτό, θα πρέπει να καταναλώνονται άμεσα.
Αγγούρι: Ο καρποί είναι πολύ ευπαθείς και μπορούν να αποθηκευτούν για λίγες μέρες στο ψυγείο. Προσοχή στην παρατεταμένη αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω των 7-8°C) γιατί εμφανίζονται κρυοτραυματισμοί και οι καρποί καταστρέφονται. Η ‘ζωή’ του αγγουριού μετά τη συγκομιδή μπορεί να παραταθεί με τη χρήση σελοφάν ή την κάλυψη με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.
Ακτινίδια: Αφήστε τα ακτινίδια σε θερμοκρασία δωματίου για να ωριμάσουν.
Ανανάς: Αποθηκεύστε τον όχι σε θερμοκρασίες μικρότερες των 7°C γιατί προκαλούνται ζημιές στους καρπούς. Οι φρέσκοι ανανάδες δε θα πρέπει ποτέ να καταψύχονται.
Άνηθος: Αποθηκεύστε το φρέσκο άνηθο στο ψυγείο ή τυλιγμένο σε νωπό χαρτί ή με το κοτσάνι του μέσα σε νερό. Θα παραμείνει φρέσκος μόνο για 2-3 μέρες επειδή είναι ευαίσθητος. Μπορείτε να τον καταψύξετε είτε ολόκληρο είτε ψιλοκομμένο σε αεροστεγή δοχεία. Ο αποξηραμένος άνηθος θα πρέπει να αποθηκεύεται σε γυάλινο δοχείο σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος, όπου και διατηρείται για περίπου έξι μήνες. Κατά το μαγείρεμα, προσθέστε τον στο τέλος, διότι ο βρασμός τον καταστρέφει.
Αρακάς: Ο αρακάς θα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο, διότι η ζέστη προκαλεί αλλοιώσεις στα σάκχαρά του. Καταψύξτε τον αρακά, ζεματίζοντάς τον πριν για 1-2 λεπτά.
Αχλάδια: Αν τα αχλάδια σας είναι ακόμα ανώριμα, τυλίξτε τα σε μια εφημερίδα ή χάρτινη σακούλα για να ωριμάσουν.
Βατόμουρα: Είναι πολύ ευαίσθητα και θέλουν προσοχή στη μεταχείριση γιατί φθείρονται. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για λίγες μέρες σε σακούλες στεγνά και χωρίς να τα έχετε πλύνει.
Καλαμπόκι: Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, αλλά μην αφαιρέσετε το εξωτερικό του περίβλημα, διότι προστατεύει τη φρεσκάδα του. Καταναλώστε το όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Καρπούζι: Εάν κοπεί, αποθηκεύστε το στο ψυγείο με ένα σελοφάν ή αλουμινόχαρτο για να μην απορροφήσει άλλες μυρωδιές.
Κάστανα: Τα φρέσκα κάστανα μπορούν να διατηρηθούν για πολλούς μήνες σε χαμηλές θερμοκρασίες (κοντά στον 1°C) χωρίς εντομοπροσβολές και μούχλιασμα. Κατά την συντήρησή τους θα πρέπει η επιφάνειά τους να παραμένει στεγνή.
Κεράσια-Βύσσινα: Συντηρήστε τα στο ψυγείο γιατί είναι πολύ φθαρτά.
Κολοκύθι: Τα κολοκύθια θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο χωρίς προηγουμένως να έχουν πλυθεί, όπου και διατηρούνται για περίπου μία εβδομάδα. Μπορούν, επίσης, να καταψυχθούν, αλλά αυτό μαλακώνει τη σάρκα τους.
Κουνουπίδι: Το κουνουπίδι είναι καλύτερα προστατευμένο και διατηρείται φρέσκο όταν περιβάλλεται από τα χοντρά πράσινα φύλλα του.
Κρεμμύδια-σκόρδα: Διατηρήστε τα σε μέρος σκοτεινό και ψυχρό. Μην τα κλείνετε σε δοχεία και αν τα φυλάξετε σε πλαστικές σακούλες φροντίστε να τις τρυπήσετε σε πολλά σημεία ώστε το περιεχόμενο τους να αερίζεται καλά.
Λαχανάκια Βρυξελλών: Τα φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών διατηρούνται για 3-4 ημέρες στο ψυγείο μέσα σε πλαστική σακούλα. Μπορείτε να τα καταψύξετε, αφού προηγουμένως τα ζεματίσετε για 3-5 λεπτά, οπότε μπορούν να διατηρηθούν μέχρι κι ένα χρόνο.
Μανιτάρια: Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-5 μέρες. Απλώστε τα σε μία επίπεδη επιφάνεια και σκεπάστε τα με μία χαρτοπετσέτα που είναι λίγο υγρή.
Μαρούλι: Το μαρούλι είναι πολύ ευπαθές λαχανικό, αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό. Δεν διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη συγκομιδή.
Μελιτζάνες-Πιπεριές: Οι καρποί αυτοί μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για κάποιες ημέρες, αλλά προσοχή στην παρατεταμένη αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω των 7-8°C) γιατί εμφανίζονται τα σημάδια του ψύχους, κρυοτραυματισμοί και οι καρποί καταστρέφονται. Μην τυλίγετε τις μελιτζάνες με πλαστικό γιατί εμποδίζουν τον καρπό να αναπνέει και να χάσει τη φρεσκάδα του.
Μήλα: Τα μήλα διατηρούνται για πολύ καιρό. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος χωρίς να ακουμπά όσο το δυνατόν, το ένα το άλλο. Μπορείτε να τυλίξετε το καθένα χωριστά σε εφημερίδα.
Μπανάνα: ποτέ στο ψυγείο γιατί χαλάνε γρήγορα. Αν αγοράσατε πράσινες μπανάνες, κλείστε τες σε μια σακούλα με ένα μήλο μέσα και σύντομα θα κιτρινίσουν και θα είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Μπρόκολο: Διατηρήστε το στο ψυγείο για μία εβδομάδα σε πλαστική σακούλα.
Ξηροί καρποί: οι αποξηραμένοι καρποί μπορεί να συντηρηθούν για αρκετούς μήνες σε ξερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Προσοχή χρειάζεται για ενδεχόμενες προσβολές από έντομα.
Παντζάρια: Αφαιρέστε τα χόρτα από τα παντζάρια και αφήστε μόνο 2-3 εκατοστά. Τοποθετήστε τα σε χωριστές πλαστικές σακούλες και μετά στο ψυγείο.
Πατάτα: Η πατάτα πρέπει να αποθηκεύεται σε σκοτεινό, δροσερό και στεγνό μέρος, ενώ δεν πρέπει να εκτίθεται στο φως του ήλιου, ώστε να μην πρασινίσει. Επίσης, μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς το άμυλο μπορεί να μετατραπεί σε σάκχαρα δίνοντας μια δυσάρεστη γεύση. Επιπρόσθετα, μην αποθηκεύετε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, γιατί τα αέρια που εκπέμπουν τα δυο αυτά λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις το ένα στο άλλο.
Πεπόνι: Αποθηκεύστε το πεπόνι έξω από το ψυγείο αν δεν έχει ωριμάσει ακόμα και μέσα σε αυτό εάν είναι ώριμο. Προστατέψτε το με ένα σελοφάν για να μην απορροφήσει άλλες μυρωδιές για λίγες μέρες.
Πράσα: Τα πράσα πρέπει να φυλάσσονται χωρίς να έχουν πλυθεί ή κοπεί στο ψυγείο, όπου παραμένουν φρέσκα για περίπου μία με δύο εβδομάδες. Τυλίγοντάς τα χαλαρά σε πλαστική σακούλα βοηθά να διατηρούν την υγρασία τους. Κατεψυγμένα διατηρούνται για περίπου τρεις μήνες, αν και με το ολιγόλεπτο ζεμάτισμα που απαιτείται δε διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.
Ροδάκινα-Δαμάσκηνα-Βερίκοκα: Οι άγουροι καρποί μένουν έξω από το ψυγείο. Οι ώριμοι νωποί καρποί μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο, για διάστημα ανάλογο με την ποικιλία και το βαθμό ωρίμανσης.
Ρόδια: Τα ρόδια μπορούν να συντηρηθούν ικανοποιητικά στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
Σύκα: Τα σύκα είναι πολύ ευαίσθητοι καρποί και συντηρούνται για λίγες μέρες στο ψυγείο.
Σταφύλια: Αποθηκεύστε τα άπλυτα στο ψυγείο έως μία εβδομάδα.
Τομάτες: Οι τομάτες προορίζονται για άμεση κατανάλωση και μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου για μία εβδομάδα. Αποθηκεύστε τις για λίγες μόνο μέρες στο ψυγείο εάν χρειάζεται, γιατί καταστρέφεται η υφή και η γεύση τους.
Φασολάκια πράσινα: Τα φασολάκια θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος, ώστε να προστατεύονται από την απώλεια υγρασίας. Συνιστάται να πλένετε τα φασολάκια πριν τα φυλάξετε για να ενισχύσετε την υγρασία τους και να παραμείνουν φρέσκα. Θερμοκρασίες κάτω των 4°C μπορεί να τα αλλοιώσουν.
Χόρτα: Τυλίξτε τα χόρτα σε ελαφρώς υγρές χαρτοπετσέτες και τοποθετήστε τα σε πλαστικές σακούλες στο ψυγείο.
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook !

Κωδικός 520: Δείχνει απαραίτητα Ελλάδα;

Κυκλοφορεί το μήνυμα ότι "αν το προϊόν που αγοράζουμε έχει κωδικό που ξεκινά από 520 ή 521 είναι ελληνικό". Πόσο σωστό είναι αυτό;Κάθε προϊόν, όταν καταχωρείται για να μπορέσει να βγει στο εμπόριο, παίρνει ένα κωδικό που αναγράφεται στη συσκευασία του. Τα προϊόντα που καταχωρούνται στην Ελλάδα παίρνουν κωδικούς που ξεκινούν από 520 ή 521.
Αρμόδια για την καταχώρηση είναι η "GS1 Ελλάς". Έτσι, πράγματι, κάθε προϊόν με κωδικό από 520 ή 521 έχει καταχωρηθεί στην Ελλάδα.
Εδώ όμως είναι το λεπτό σημείο: Τα προϊόντα που καταχωρούνται στην Ελλάδα είναι απαραίτητα ελληνικά; Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Ένα προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα, μπορεί να καταχωρηθεί σε οποιαδήποτε χώρα, παίρνοντας κωδικό που αντιστοιχεί σε αυτήν. Έτσι και ένα εισαγόμενο προϊόν μπορεί να καταχωρηθεί στην Ελλάδα, παίρνοντας κωδικό που ξεκινά από 520 ή 521, τη στιγμή που απλά συσκευάζεται στην Ελλάδα ή ούτε καν.
Η αλήθεια είναι ότι συνήθως τα προϊόντα καταχωρούνται στη χώρα κατασκευής τους, όμως, αυτό δεν είναι απόλυτο. Ο κωδικός που ξεκινά από 520 ή 521 είναι ένδειξη ελληνικού προϊόντος, όχι όμως απόλυτη εξασφάλιση! Και ειδικά στην εποχή μας, που οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο "ευαίσθητοι" στην προέλευση του προϊόντος, σίγουρα αρκετά εισαγόμενα προϊόντα θα "βαφτιστούν" ελληνικά, καταχωρούμενα στην Ελλάδα και παίρνοντας τον αντίστοιχο κωδικό.
Ποια είναι λοιπόν η λύση; Ο κωδικός 520 - 521 είναι μια πρώτη ένδειξη. Δεν μπορούμε όμως να στηριχτούμε σε αυτήν. Θα πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερα για το προϊόν, την εθνικότητα της εταιρίας που το παράγει και τη χώρα όπου παράγεται, καθώς και για την προέλευση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται. Σίγουρα δεν είναι εύκολο και απαιτεί περισσότερη γνώση και ενασχόληση. Όμως, αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά ενός συνειδητοποιημένου καταναλωτή; Από την άλλη, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία.
Εάν θέλετε να ανακαλύψετε την εθνικότητα / ιδιοκτησία ενός κωδικού (πάντα βάσει καταχώρισης και μόνο) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντίστοιχο εργαλείο της διεθνούς GS1: Πατήστε εδώ
Πίνακας με τους κωδικούς ανά χώρα:Εδώ